H-ITB Emeléstechnika
Emeléstechnika felsőfokon! Emelőeszközök széles választéka!
H-1119 Budapest, Kelenvölgyi határsor 5.
Telefon: (1) 205-6208  |  Fax: (1) 205-6209
 
Forgódaru az emeléstechnikában

Oszlopos forgódaru: Primus

A Primus egy 360°-ban elforgatható oszlopos forgódaru, ami 30 - 1000 kg súlyú teher mozgatására alkalmas. Fő alkalmazási köre a gépkiszolgálás, termelő gépek ellátása, alapanyaggal, szerszámcsere, különböző árutovábbító futószalagok, szállítószalagok kiszolgálása vagy olyan munkaállomások segítése ahol fontos a gyors anyagmozgatás, de kézi erővel már nehézkes vagy nem megoldható a tárgyak emelése, mozgatása. Keskeny kialakítása következtében telepíthető szűk, kis helyekre, és a gépek közvetlen környezetébe úgy, hogy a méretei milliméter pontossággal megadhatók. A kiváló minőségű csapágyazása nagyon finom és könnyed forgást tesz lehetővé. Alapfelszereltség a mechanikus végütközők, amivel lekorlátozható a forgása, megadható tetszőleges mértékű forgástartomány.

Oszlopos forgódaru: Praktikus

A Praktikus egy 270°-ban elforgatható oszlopos forgódaru, ami 80 – 2000 kg súlyú teher mozgatására alkalmas. Ideális az egyszerű emelési feladatok ellátására a termelési folyamatban. A daru gémszerkezete könnyített szerkezetű profilból készül, az oszlop mérete egyéni igények szerint választható. A daru használható kézi és elektromos emelővel egyaránt.

Oszlopos forgódaru: Assistent

Az Assistent egy 270°-ban elforgatható oszlopos forgódaru, ami 80 - 2000 kg súlyú teher mozgatására alkalmas. Ez a típus a kialakítását tekintve igen jól használható szűk, alacsony belmagasságú helyeken ahol minden milliméter számít az emelésnél. Az oszlop mérete igény szerint választható a csarnok belmagasságához igazítható. Egyaránt rendelhető beltéri és kültéri kivitelben is. Ennél a típusnál a teherbírás függvényében igen nagy, akár 10m gémhossz is választható, ezzel nagy hatótávolságot és lefedett munkaterületet kapunk.

Oszlopos forgódaruk opciói

Beltéri – kültéri kivitelű forgódaru
Alkalmazkodva a mindennapi igényekhez, egyaránt tudunk megoldást biztosítani épületen belül telepített vagy a szabadtéren elhelyezett, megfelelő védelemmel és bevonattal ellátott forgódarura.

Kézi – motoros forgatású forgódaru
Amennyiben az emelendő teher forgatása, mozgatása kézi működtetésű daruval már nehézkes, vagy a rakodási helyszín ember számára nem megközelíthető úgy a legmegfelelőbb az elektromos forgatású oszlopos forgódaru. A forgódaru kültéri és beltéri kivitelben egyaránt megrendelhető.

Lebetonozott forgódaru – lefúrt telepítési megoldás
Abban az esetben, ha nem szeretné a csarnok vagy műhely beton talapzatát felbontani a forgódaru telepítésének megvalósításához, illetve a már meglévő beton alap megfelelő minőségű, akkor a teherbírás és gémhossz függvényében tudunk biztosítani lefúrható rögzítő csavarokat és kötőelemeket a forgódaru biztonságos telepítéshez.

Telepített – mobil megoldás
A forgódaru használata nem egy konkrét helyhez kötődik, de nem szeretne több forgódarut vásárolni, hogy minden emelési igényt lefedjen?! Erre az igényre nyújt megoldást a mobil oszlopos forgódaru és hozzá tartozó ellensúly. Ez a forgódaru bármikor áthelyezhető tetszőlegesen, mindig az adott munkahelyhez viheti.

Extrém nagy teherbírású forgódaru<
Szélsőséges paraméterű emelési feladatokhoz is tudunk forgódarut ajánlani. Amennyiben a forgódaru az ideális megoldás az adott emelési feladat elvégzésére, úgy 8000 kg teherbírásnál akár 20 méter gémhosszig, 20.000 kg teherbírásnál akár 12 méter gémhosszig felépítjük a kívánt oszlopos forgódarut.

Csuklós mozgatású forgódaru
Gépek szerszámcseréjéhez, vagy megmunkáló gépek anyag ellátásához kiválóan alkalmas egy csuklós mozgatású forgódaru, amivel akár a gép beleső terébe is rakhatjuk az emelendő terhet. Ideális továbbá olyan munkaállomásokon ahol igen szűk a hely, vagy más tárgyak, gépek, épületelemek akadályoznák egy hagyományos forgódaru mozgását.

Fali forgódaruk

A forgódaru sorozatból elérhető fali forgódaru változat is a Praktikus, Assistent, típusokból, illetve az egyedi megoldásokhoz a csuklós kivitelű Boy és a szélsőségesen nagy teherbírású és gémhosszúságú Geselle. Ezeket a darukat akkor javasoljuk, ha valamilyen helykihasználtság okán az oszlopos daru telepítése nem megoldható, de ugyanakkor épületoszlop vagy épület fal rendelkezésre áll. A fali forgódaru az épület acélszerkezeti oszlopaira, betonoszlopokra, vagy betonfalra telepíthető, amennyiben statikailag megfelelő a feladatra az oszlop vagy a fal. A forgódaru 180°-os elfordulást tesz lehetővé (kivéve a csuklós kivitelű Boy) és 60 kg – 10.000 kg teherbírásig rendelhetőek. Az igényekhez mérten a forgódaruk telepíthetőek motoros vagy kézi forgatással, és különböző kialakítású emelőeszközökkel.
Rákay Valter
Telefon: 06 1 205 6208/133
Mobil: 06 30 742 1120