H-ITB Emeléstechnika
Emeléstechnika felsőfokon! Emelőeszközök széles választéka!
H-1119 Budapest, Kelenvölgyi határsor 5.
Telefon: (1) 205-6208  |  Fax: (1) 205-6209
 

Futómacska pálya

Testreszabott emeléstechnikai megoldást nyújtunk olyan munkaállomások számára ahol valamilyen tekintetben nem elegendő egy forgódaru és ugyanakkor nem szükséges csarnoki híddaru rendszer. Az ilyen esetekben futómacska pálya ajánlott amelyet ülönböző megoldásban biztosítani tudunk partnereink számára. A könnyűszerkezetes daru az adott helyszín adottságaihoz igazítható, a teherbírás és oszloposztásoktól függően alakítható. A könnyűszerkezetes daru pálya alkalmas több munkaállomás összekapcsolására, az áruk és eszközök folyamatos mozgatására.

A futómacska pálya jellemző típusai:

- egykapus futómacska pálya
Acélszerkezeti oszlopokon nyugvó kapuzat, amelynek főtartóján elhelyezett emelő halad. A fesztávolság és teherbírás függvényében az alábbi lehetőségek valósíthatók meg. (táblázat P100)

- konzolokra függesztett futómacska pálya
Acélszerkezeti oszlopokon és konzolokon nyugvó futómacska pálya, amely egyenes vonalú és íves szakaszokból összeépíthető különböző teherbírással és oszloptávolsággal az igényeknek megfelelően. Az oszloptávolság és teherbírás függvényében az alábbi lehetőségek valósíthatók meg. (táblázat P200)

További, egyedi megoldású könnyűszerkezetes daru pályák az adott igényekhez mérten kerülnek kidolgozásra.

Movomech könnyűszerkezetes darurendszer

Movomech könnyűszerkezetes darurendszer tökéletes megoldás anyagmozgatásának korszerűsítésére. A rendszer alapját alumínium profilok képezik, melyek alkalmazása több használati előnyt biztosít. A megfelelő formában kialakított sínek és peremek rugalmas ellenállást és nagyobb teherbírást adnak a daru rendszernek. 1000 kg általános teherbírásig tetszőleges konfigurációkkal alakítható ki a könnyűszerkeztetes daru pálya. Ezzel együtt az alacsony önsúly miatt a darurendszer könnyen kezelhetővé válik.
A sokféle függesztési kialakításnak és a finoman gördülő, vezetet futómacskáknak köszönhetően a pályák a felhasználói igényeknek megfelelően alakíthatók. Az egyedülálló csatlakozó elemekkel a darurendszer (akár utólag is) könnyen bővíthető. A kiegészítők rögzítéséhez megfelelően kialakított tartóperemek állnak rendelkezésre. Ezek eredményeként alacsony költséggel kiválóan használható, megoldások szállítását vállaljuk. A daru pályaelemei nem rozsdásodnak és nem igényelnek karbantartást.
A haladóművek golyóscsapágyas kerekekkel szereltek, így stabilan futnak a profilok belsejében. Minden kocsi haladóművel szerelhető, mely lecsatlakoztatható, ezáltal a daru és egyéb eszközök kézzel mozgathatóvá vállnak.
A kialakítandó daru rendszernek megfelelően a haladóművek lehetnek elektronikus vagy pneumatikus meghajtásúak.
A megfelelő kiszolgáláshoz, különböző kiegészítők alkalmazhatók, úgy mint MecBalancer, MechStack és MechStick.
A Movomech által fejlesztett elektromos láncos emelő, a MechChain jól integrálható bármilyen profilmérethez (LHB, AHB1 és AHB2)
Mind az LHB, mind az AHB profilok egyszerű függesztési megoldással szereltek, melyek a profil felső hornyaiba illeszkednek. Különböző függesztési lehetőségeket kínálunk az épületszerkezetnek, az elhelyezkedésnek vagy a bővíthetőségi igényeknek megfelelően. MechRail pályákból különböző daru megoldások alakíthatók ki - MechCrane.
Rákay Valter
Telefon: 06 1 205 6208/133
Mobil: 06 30 742 1120